RSS

Merry Christmas to you all, Have a wonderfull time.Hugs from Jeanne .

.


welkom-chtistmastime




Hallo...

Leuk dat je de weg naar Christmas Time hebt gevonden.

Ja ...ik weet het....

Kerstbloggies zijn er genoeg

Maar zelf een maken is ook erg leuk


Helemaal als dit je favoriete tijd van het jaar is.....

gbchristmastime

Hier zet ik kerstrecepten, tips en meer dingen neer die met Kerst te maken hebben.

Dus....doe de kaarsjes aan.

En rustig muziekje op...en glaasje wijn bij de hand

Misschien kom je in de stemming en vind je nog iets van je gading hier.


Veel plezier .....


kerstmannetje


NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten en informatie?


christmastime-postkantoortje




Klik links op het vakje Volg per Mail.

Vul je emailadres in

En je krijgt automatisch bericht als er een nieuw recept of tip gepost is.


Daisypath Christmas tickers

2-sneeuwpopjes
Groetjes......Jeanne


sneeuwpopje-met-slee

GASTENBOEK....

gastenboekchristmastime

Laat je een berichtje achter??

Dat zou ik heel leuk vinden...


Klik HIER om je berichtje neer te zetten.

Dank je wel....


sneeuwpopjemetbloem
Heb je een vraag recept of wil je een mailtje sturen??



Klik rechts om naar het postkantoortje te gaan...

Klik op zend een email.....en tik je berichtje in.....


~*~*~*~

En als je toch aan het overstappen bent....

Kijk dan ook eens op mijn grote website


Jeanne`s Place

sneeuwpopkindje

Waar ik mijn kinderverhaaltjes heb staan

En een hoop PSP lesjes en Smulpaapje

Met meer recepten en productinfo...
En veel kerstrecepten

Kerstrecepten

En je kunt ook nog bij mijn andere blog kijken

Aan Jeanne`s Keukentafel


Daar vind je recepten en een praatje

Groetjes........ Jeanne


gbchristmastime

~*~*~*~*~



Niet weg te denken.....
~*~*~*~

Sticky Toffee Christmas Pudding


Sticky Toffee Christmas Pudding

Deze Kerstversie is iets anders dan de traditionele Christmaspudding
Sticky Toffee Pudding in een klassiek jasje gestoken
Dat kan toch alleen maar lekker wezen.
En echt niet moeilijk...
En heb je een mooie puddingvorm dan staat het helemaal feestelijk op tafel
Maar ook bereid in een  ovenschaal smaakt het prima.


Ingredienten:

200 gram medjool dadels
100 gram walnoten
1 wortel (schoongemaakt en geraspt)
1 appel (geschild en geraspt)
2 eetlepels golden syrup
4 eetlepels brandy
100 gram koude boter (in blokjes)
2 eieren (geklopt)
140 gram lichtbruine suiker
170 gram zelfrijzend bakmeel
1 theelepel baksoda (zuiveringszout)

Voor de saus:

175 lichtbruine suiker
25 gram walnoten (grof gehakt)
100 gram boter
6 eetlepels room

Bereiden:

Verwarm de oven voor 160 graden celsius/gas 3
Doe de dadels in de foodprocessor of keukenmachine en hak ze grof met de pulseknop
Voeg de appels, wortel, walnoten, golden syrup en brandy toe
Pulse een paar keer tot alles is gehakt maar het mengsel nog brokkelig is
Voeg de boter, eieren en suiker toe en pulse nog een paar keer zodat het goed gehusseld is.
De bloem en baksoda kan er nu bij.
Pulse nog een paar keer en kijk of alles goed gemengd is
Beboter een bakvorm of ovenschaal in van 1 & 1/2 liter
Leg hier bakpapier in.
Vul de vorm of schaal met het beslag
Strijk de bovenkant glad en bak ca 1 uur en 20 a 30 minuten.
Prik erin en als de prikker er bijna schoon uitkomt is de pudding klaar
Haal uit de oven.

Maak de Saus:

Doe de suiker in een pannetje met dikke bodem en laat op halfhoog vuur zachtjes koken
Kook de suiker tot ze borrelt en goudbruin ziet
Voeg de walnoten toe en bedek ze goed met de caramel
Haal ze met een schuimspaan uit de suiker en leg op bakpapier
Laat afkoelen en hard worden.
Voeg voorzichtig de boter en de room in de caramel
Zet het vuur hoger en breng aan de kook
Zet het vuur lager en laat koken tot de saus is ingedikt tot een lekkere toffeesaus

Om te Serveren

Breek de walnoten in stukjes.
Leg een stuk pudding op een bordje en overgiet het met caramelsaus
Strooi er een beetje walnotenpraline over 
Serveer met de rest van de saus erbij.

TIP:

Gebruik eens pecannoten i.p.v. walnoot .....
En om het extra feestelijk te maken serveer je er een bolletje ijs bij.









0 reacties:

Een reactie posten