RSS

Merry Christmas to you all, Have a wonderfull time.Hugs from Jeanne .

.


welkom-chtistmastime




Hallo...

Leuk dat je de weg naar Christmas Time hebt gevonden.

Ja ...ik weet het....

Kerstbloggies zijn er genoeg

Maar zelf een maken is ook erg leuk


Helemaal als dit je favoriete tijd van het jaar is.....

gbchristmastime

Hier zet ik kerstrecepten, tips en meer dingen neer die met Kerst te maken hebben.

Dus....doe de kaarsjes aan.

En rustig muziekje op...en glaasje wijn bij de hand

Misschien kom je in de stemming en vind je nog iets van je gading hier.


Veel plezier .....


kerstmannetje


NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten en informatie?


christmastime-postkantoortje




Klik links op het vakje Volg per Mail.

Vul je emailadres in

En je krijgt automatisch bericht als er een nieuw recept of tip gepost is.


Daisypath Christmas tickers

2-sneeuwpopjes
Groetjes......Jeanne


sneeuwpopje-met-slee

GASTENBOEK....

gastenboekchristmastime

Laat je een berichtje achter??

Dat zou ik heel leuk vinden...


Klik HIER om je berichtje neer te zetten.

Dank je wel....


sneeuwpopjemetbloem
Heb je een vraag recept of wil je een mailtje sturen??



Klik rechts om naar het postkantoortje te gaan...

Klik op zend een email.....en tik je berichtje in.....


~*~*~*~

En als je toch aan het overstappen bent....

Kijk dan ook eens op mijn grote website


Jeanne`s Place

sneeuwpopkindje

Waar ik mijn kinderverhaaltjes heb staan

En een hoop PSP lesjes en Smulpaapje

Met meer recepten en productinfo...
En veel kerstrecepten

Kerstrecepten

En je kunt ook nog bij mijn andere blog kijken

Aan Jeanne`s Keukentafel


Daar vind je recepten en een praatje

Groetjes........ Jeanne


gbchristmastime

~*~*~*~*~



Niet weg te denken.....
~*~*~*~

Maneesh


Maneesh

Een plat brood uit het Midden Oosten met kruiden en sesam zaadjes
Serveer dit brood met Baba Ganoush en andere dips.
Eens iets anders dan stokbrood of baquette...

Ingredienten:

500 gram witte bloem (+ voor  bebloemen)
10 gram zout
25 gram suiker
10 gram droge gist
20 ml olijfolie (+ voor het kneden)
360 ml water 

Voor de topping:

6 eetlepels sesamzaadjes
4 eetlepels tijm (gedroogd) 
2 eetlepels marjoraan (gedroogd)
olijfolie

Bereiden:

Mix de bloem, zout, suiker en gist.
Voeg de olijfolie en 270 ml van het water
Mix alles met je vingers door elkaar.
Voeg de rest van het water toe en kneed alles door tot een zacht maar niet plakkerig deeg.
Giet een beetje olie op je werkvlak.
Leg het deeg op je werkvlak en kneed voor 5 a 10 minuten alles door elkaar.
Het deeg zal eerst nat aanvoelen maar door het kneden een zacht deeg vormen
Smeer een kom in met olie en doe het deeg in de kom,
Bedek de kom en laat het deeg rijzen tot dubbele hoeveelheid
Bedek een bakplaat met bakpapier.
Leg het gerezen deeg op je werkvlak.
Vouw het deeg dubbel en klop de lucht eruit.
Doe dit tot alle lucht eruit is en het deeg zacht is
Verdeel het deeg in 3 stukken en rol het in grote cirkels.
Leg ze op het bakpapier op het bakblik.
Dek af en laat 20 minuten staan.
Mix de ingredienten voor de topping met beetje olijfolie door elkaar tot een dikke pasta.
Warm de oven voor op 230 graden celsius
Smeer de bovenkant van het deeg in met olie,
Doe de topping over het deeg voor het bakken
Bak ca 15 minuten
Haal de maneesh eruit en laat afkoelen op een rek.


0 reacties:

Een reactie posten