Hertenstoofpotje met Uienpuree
Het wildseizoen is weer volop aan de gang
En menigeen is helemaal in de wolken om everzwijn, fazant, haas of hert te eten
Nu hoef ik niet zonodig Bambi op mn bordje
Maar dat is ieders eigen keus natuurlijk
Een stukje kipfilet is voor mij voldoende
Maar ben je echt een liefhebber van wild
Dan ben je in je knollentuin
Dus vandaag heb ik hertengoulasch in de aanbieding
Kan ook met rundvlees
En daar doe ik het wel mee....
Ingredienten
1 pond hertengoulash
100 gram boter1 potje zilveruitjes
1 dl rode wijn
5 dl runderbouillon
3 eetlepels tomatenpuree
1 eetlepel suiker
1 en 1/2 dl volle melk
10 takjes peterselie
200 gram wortel
3 grote uien
4 middelgrote aardappelen
2 teentjes knoflook
2 laurierblaadjes
peper en zout
olie
Bak het vlees aan in 2 el olie en 50 g boter en bestrooi met peper en zout.
Karameliseer met 1 el suiker.
Voeg de tomatenpuree en zilveruitjes toe en blus af met de rode wijn en bouillon. Breng aan de kook en draai het vuur laag.
Voeg de wortels, knoflook, peterselie en laurierblaadjes toe,
Plaats het deksel op de pan en laat 3 uur sudderen op laag vuur.
Laat het na 3 uur eventueel nog op hoog vuur extra inkoken tot sausdikte
en maak indien gewenst nog extra op smaak met zout en peper.
Fruit de in halve ringen gesneden uien in 4 el olie 2 min. in een hapjespan.
Blus af met de witte wijn en laat het tot de helft inkoken. Voeg de gekookte en uitgestoomde aardappels toe, samen met 50 g boter en de melk.
Draai het vuur hoog tot de melk gaat koken.
Neem de pan van het vuur en stamp de aardappels fijn.
Breng op smaak met zout en peper.
Serveren:Serveer de hertenstoof met de uienpuree.
Bron: Ramon Beuk
0 reacties:
Een reactie posten